In de olie en gas industrie is tijd geld. Elke seconde dat er niet gewerkt wordt, kost de olie industrie bakken vol met geld. Wanneer je je bedenkt dat dit per dag al snel tot in de miljoenen euro’s kan oplopen, kun je er maar beter voor zorgen dat alles soepel blijft verlopen. De bedrijvigheid en de continuïteit van deze bedrijvigheid moet voorop staan. Olie en gas winnen is echter nog steeds een riskante oefening en grote rampen doen zich helaas nog steeds voor. Rampen die niet alleen de bedrijven achter de olie en gas industrie financieel raken, maar ook gevolgen hebben voor mens en dier. Wanneer dit soort ‘rampen’ gebeuren is de impact op het milieu aanwezig en niet gering. Om de gevolgen van dit soort rampen op te lossen moet de olie & gas industrie diep in de buidel tasten. Dat en bedachtzaamheid voor het milieu samen zorgen ervoor dat deze industrie veelvuldig gebruik maakt van maatregelen die het risico op dergelijke rampen inperken. Een van die maatregelen komt in de vorm van ‘superdeheaters’.
Wat zijn en wat doen superdeheaters?
Het antwoord op deze vraag zit al een klein beetje in de naam van deze maatregel verpakt. Superdeheaters zorgen er namelijk voor dat de temperatuur in leidingen verlaagd. Dit zorgt ervoor dat de leidingen minder warm worden en dus minder brandgevaarlijk. Wanneer een leiding namelijk intens warm wordt, kan dit zorgen voor brand en vuur. Het probleem met het product wat de olie en gas industrie levert is dat het nogal vatbaar is voor vuur en brand grote gevolgen kan hebben. Om brandgevaar en temperatuurverschillen, alsmede efficientie in kaart te brengen wordt er daarnaast gebruik gemaakt van analyser systems.
Wie levert Desuperheating solutions
Desuperheating solutions worden geleverd door bedrijven die al jaren nauw samenwerken met de olie en gas industrie. Het is lastig om hier tussen te komen, doordat dit zulke gevestigde namen zijn. Bedrijven als Shell, Texaco en BP hebben hun vertrouwen vaak gelegd in één partij die al dit soort werkzaamheden met hen mag doen.