Trends op horeca gebied
In 2017 zijn er meerdere trends waar de horeca ondernemer goed naar moet kijken. Wat een eerste trend is die we veel zien is dat restaurants tegenwoordig steeds meer de gehele dag open zijn. Je kan er terecht voor ontbijt, lunch, borrelen, dineren en ’s avonds voor een cocktail aan de bar. Wat we ook steeds meer zien zijn restaurants waar niet gereserveerd kan worden, maar waar je in de rij moet staan om een tafeltje te mogen bemachtigen. Wat ook een trend is, is Chef’s table. Dit is een tafeltje vanaf waar je precies kan zien dat het eten bereid wordt en hoe dit gebeurt, het wordt ook steeds normaler om een open keuken te hebben zodat de gasten kunnen zien dat het eten bereid wordt. Mensen zien steeds meer in dat koken een ambacht is en zijn erg benieuwd hoe alles bereid wordt in de keuken. Verder worden er steeds meer verschillende soorten wijn geschonken, waar de wijn eerst vooral uit Frankrijk kwam, komen er nu steeds nieuwe landen bij waar de wijnen vandaan komen. Verder gaan we de bagel dit jaar weer veel meer zien dan eerst! Deze heerlijke broodjes zijn dan ook in vele verschillende varianten te verkrijgen dit jaar. Denk bijvoorbeeld aan een bagel met heerlijke pulled chicken of pulled pork of een getoaste bagel. Steeds meer mensen gaan wanneer ze uit eten gaan heel leuk gekleed en pakken echt uit. Zij passen zich aan, aan waar ze gaan eten. Als ze in een luxe exclusief restaurant gaan eten kleden ze zich ook echt luxe en netjes.
Barista huren
Koffie wordt ook steeds populairder, mensen zijn gewend geraakt aan goede koffie en nemen geen genoegen meer met normale koffie. Wanneer jij ook goede koffie wil serveren is een barista huren een goed idee zodat hij/zij je alle kneepjes van het vak kan leren.